Het Nederlandse klimaat met zijn natte imago heeft zijn weerslag op gevels. Buitenmuren worden aangetast, wat verwering en korstvorming op de stenen veroorzaakt. Hierdoor wordt vocht langer vastgehouden en wanneer er dan vorst optreedt, kan schade ontstaan aan uw buitenmuren.

Reinigen

Landman kan op het gebied van gevelrenovatie veel voor u betekenen. Aangetaste muren kunnen worden gerepareerd en we reinigen uw gevels grondig en professioneel. Naast het reinigen is het soms noodzakelijk dat de oude voegen vervangen worden. Onze vakmensen regelen dit voor u.

Samen met u kiezen we de juiste voeg die het best bij uw gevel past. Door de diversiteit in gevels, hebben we een scala aan reinigingsmiddelen in huis. Om vast te kunnen stellen welk product bij uw gevel het beste resultaat geeft, maken we eerst een proefvlak.

Zandstralen

Zandstralen is een reinigingstechniek welke wordt ingezet voor de meest hardnekkige vormen van vervuiling. Het is een techniek waarbij straalmiddel gemengd met water met hogedruk op een ondergrond wordt gespoten om deze te reinigen. Aangezien zandstralen een redelijk agressieve reinigingstechniek is, zullen wij vooraf beoordelen of de desbetreffende ondergrond geschikt is voor deze reinigingstechniek.

Chemisch reinigen

Bij het chemisch reinigen wordt een chemisch product gebruikt om de aanwezige vervuiling van de gevel te verwijderen. Deze reinigingstechniek kan niet op iedere ondergrond toegepast kan worden, dit wordt vooraf beoordeelt. Bij chemische gevelreiniging wordt eerst een chemisch product op de gevel aangebracht en vervolgens moet dit inwerken. Door het inwerken lost het vuil op in het middel en kan dit worden afgespoten.

Na het reinigen en opnieuw invoegen van uw gevels, kunnen we aansluitend de wanden impregneren. Met behulp van deze nabehandeling worden uw gevels extra warmte-isolerend en dampdoorlatend. Dat zorgt voor een altijd droge gevel.

Staal stralen

Bij Landman beschikken we over de ruimte en kennis om straalwerkzaamheden uit te voeren. Onze straalcabine is 15 meter lang, 4,50 meter breed en 4 meter hoog.

Glasparelstralen of micropeenen is een bewerkingstechniek waarbij met glazen kogels (glasparels) een oppervlak van een relatief zacht materiaal wordt bekogeld. Hierdoor worden mechanische eigenschappen verbeterd.

Zandstralen is in het dagelijks taalgebruik gritstralen. Dit is een oppervlakte behandeling van harde materialen waarbij met behulp van een compressor perslucht ‘gritkorrel’ tegen een oppervlakte worden geblazen. Op deze manier wordt een schuureffect bereikt. Dit wordt onder andere gebruikt voor het verwijderen van roest of verf.

Om het vrijkomende stof en het grit op te vangen, gebeurt het stralen veelal in speciale straalcabine waarbij de straler beschermd wordt door een straalpak, laarzen, handschoenen en een overdrukhelp. De cabine heeft een stalen vloer en is bekleed met rubber. Een afzuiginstallatie zuigt het vrijgekomen stof af. Het meest voorkomende product dat wij stralen is staal.

Hogedrukreiniging is een veel toegepaste reinigingstechniek. Hiermee kunnen diverse oppervlakten snel, efficiënt en met verschillende soorten druk met behulp van heet water gereinigd worden. Met hogedrukreiniging wordt water onder hoge druk door een speciale slang naar een spuitpistool geleidt zodat daarmee hardnekkige aanslag en andere vervuiling verwijderd kan worden. Afhankelijk van de ondergrond wordt de wijze van hogedrukreiniging bepaald.

Contact Offerte